Κυριακή, Δεκεμβρίου 04, 2011

Προτάσεις από την Πιερία για τον Όλυμπο… Η Ημαθία τι προτείνει για το Βέρμιο;

Οργανισμό Τουρισμού, τελεφερίκ, σύστημα ποιότητας ISO, ινστιτούτο γαστρονομίας ακόμη και Πανεπιστήμιο σχεδιάζει η Πιερία για τον Όλυμπο.  Εκπονώντας ολοκληρωμένο σχέδιο κι έχοντας ξεκινήσει τον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διά της αντιπεριφερειάρχη κ. Σοφίας Μαυρίδου παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή τις προτάσεις της για την ανάπτυξη του «βουνού των Θεών».


Βασικός στόχος της Αντιπεριφέρειας Πιερίας είναι να υλοποιηθούν προτάσεις όπως:
Ίδρυση τοπικού οργανισμού τουρισμού, δημιουργία εκπαιδευτικού ιδρύματος, ίδρυση ενός ινστιτούτου γαστρονομίας, δημιουργία θεματικού πάρκου με άξονα τον Όλυμπο, δημιουργία δασικών χωριών, εκπόνηση μελέτης για τη δυνατότητα δημιουργίας υποδομών χειμερινού τουρισμού (τελεφερίκ), κέντρο ορειβασίας και αναρρίχησης και πολλά άλλα…

Η κ. Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε στην Υποεπιτροπή Ορεινών Όγκων της Βουλής «ώριμες προτάσεις με συγκεκριμένα έργα» που η Αντιπεριφέρεια Πιερίας προωθεί για ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013.
Εμείς σαν Βέροια, σαν Νάουσα, σαν Ημαθία, παρουσιάσαμε κάποια πρόταση στην «Υποεπιτροπή Ορεινών Όγκων της Βουλής» ώστε κάποια στιγμή να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ ένα μεγάλο σχέδιο για την τουριστική ανάπτυξη του Βερμίου; Δυστυχώς, το χάσαμε κι αυτό το τρένο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: