Τετάρτη, Φεβρουαρίου 08, 2012

Τότε πανηγύριζαν για τον «Καλλικράτη»

Στην Ημαθία, οι περισσότεροι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πιθανόν και όλοι, αλλά διατηρώ μερικές επιφυλάξεις) όταν ο Ραγκούσης έφτιαχνε τον «Καλλικράτη», επικροτούσαν τη νέα «διοικητική μεταρρύθμιση».


Πολλοί μάλιστα πανηγύριζαν, αφού μεγάλωνε ο γεωγραφικός χώρος εξουσίας τους. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έβλεπε τα εξόφθαλμα προβλήματα ερχόντουσαν. Οι Δήμοι μπορεί να μεγάλωσαν, όμως τα χωριά «μίκρυναν», το ίδιο και η Νομαρχία μας, που την «κατάπιε» η Περιφέρεια… Θεσσαλονίκης.

Τώρα ξύπνησαν και ζητούν την ανοχή και την υπομονή μας, αφού τα μηχανήματα και το προσωπικό δεν επαρκούν και φυσικά δεν μπορούν να συντονιστούν. Δέκα πόντοι χιόνι και… «κλειστείτε στα σπίτια σας». Ωραία αντιμετώπιση!

Αλήθεια, τον διάβασε κανείς τον «Καλλικράτη» πριν τον ψηφίσει ή πριν αποφασίσει να τον υπηρετήσει;

  • Διαχρονικές ευθύνες

Ειδικά για την πόλη της Βέροιας είναι γνωστή η κατάσταση με τους πολύ στενούς δρόμους, ακόμα και στις νέες συνοικίες του αστικού ιστού. «Δεν χωράνε τα εκχιονιστικά μηχανήματα», λένε οι αρμόδιοι και έχουν δίκιο.

Ποιος, όμως, ευθύνεται για το (ο θεός να το κάνει) σχέδιο πόλης; Ποιος σχεδίασε – για παράδειγμα – την οδό Σμύρνης και την οδό Ομήρου με δρόμους 2 μέτρων, χωρίς πεζοδρόμια και με τις πολυκατοικίες να «κρέμονται» δεξιά κι αριστερά; Η διέλευση μεγάλων οχημάτων, έστω για μερικές μέρες το χρόνο σαν κι αυτές που ζούμε όταν ρίχνει λίγο χιονάκι, δεν θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: