Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Το τσίρκο της ντροπής στη Νάουσα

Στη στροφή της Νάουσας βρίσκεται αυτές τις ημέρες το τσίρκο που απασχόλησε την κοινή γνώμη εξαιτίας των βασανισμών ενός ελέφαντα. Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για το τσίρκο Massimo από το οποίο κατά την παραμονή του στην πόλη της Φλώρινας διέρρευσε βιντεάκι στο διαδίκτυο με τον αποτρόπαιο βασανισμό.


Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι κυκλοφόρησε μια δήλωση κάποιου «υπευθύνου», ο οποίος φέρεται να είπε ότι ο θηριοδαμαστής – βασανιστής δούλευε μόλις 5 μήνες για το τσίρκο και απολύθηκε, ενώ ο ίδιος «υπεύθυνος» συνέχισε λέγοντας ότι δεν κανείς δεν είχε ιδέα για τον βασανιστή!

Φυσικά κανείς δεν περίμενε να δει το βίντεο του βασανισμού για να καταλάβει ποιες είναι οι… φάσεις της εκπαίδευσης ενός άγριου ζώου, ώστε να παίξει το ρόλο του σε μια παράσταση. Όμως εδώ ισχύει η λαϊκή φράση «άλλο να στο λένε κι άλλο να το βλέπεις».

Καλά θα κάνουν οι γονείς, πριν υποκύψουν στις όποιες πιέσεις των παιδιών τους για να δουν το τσίρκο από κοντά, να τους δείξουν το βιντεάκι στο διαδίκτυο με τα βασανιστήρια του ελέφαντα και μετά ας τα ξαναρωτήσουν αν επιμένουν να παρακολουθήσουν το παρά φύσει «θέαμα».

Σημειώνουμε ότι το βίντεο του βασανισμού αποκαλύφθηκε από τον Αρκτούρο και μπορείτε να το βρείτε στο arcturos.wordpress.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: