Τρίτη, Μαΐου 05, 2009

Μήπως άλλαξε το πολίτευμα;

Δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που συνέβη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το βράδυ της Δευτέρας. Διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την παραπομπή Παυλίδη και δεν μπορώ να τα καταλάβω! Πάμε άλλη μια φορά:
Ψήφισαν: 298
Υπέρ της παραπομπής: 146
Κατά της παραπομπής: 144
«Παρών»: 3
Λευκά: 5


Και το συμπέρασμα που διαβάζω στις εφημερίδες γράφει ότι «κατά της παραπομπής του Αριστοτέλη Παυλίδη ψήφισε η Βουλή». Θα ξεκινήσω σκίζοντας το απολυτήριο του Λυκείου και θα συνεχίσω με όποιο άλλο χαρτί  περιέχει το σκονισμένο κουτί μου, που απ’ έξω έχει το αυτοκόλλητο… «παιδεία».

Κι όμως, στη σύγχρονη Ελλάδα η ερμηνεία των ανωτέρω εκλογικών αποτελεσμάτων είναι αντίθετη με την επιλογή της πλειοψηφίας. Μάλιστα, πρόκειται για τα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας στην οποία συμμετείχαν οι «εκλεκτοί» μας. Αυτοί που εμείς στείλαμε στο Κοινοβούλιο για να μας εκπροσωπήσουν, αφού εμείς είμαστε πάρα πολλοί (αριθμητικά) για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε για το μέλλον μας.

Γι’ αυτό καταλήξαμε σε αυτό το πολίτευμα, την Προεδρευόμενη Δημοκρατία, ως τον καλύτερο τρόπο κυβέρνησης και λήψης αποφάσεων για το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας. Όλα όμως έχουν την εξήγησή τους…

Οι «εκλεκτοί» της πολιτικής και οι «εκλεκτοί» της ενημέρωσης δεν απόρησαν καθόλου. Γνώριζαν ότι όσοι και να ψήφιζαν, θα απαιτούνταν 151 ψήφοι για να παραπεμφθεί ο Αριστοτέλης Παυλίδης. Φυσικά, αυτό είχαν ψηφίσει οι «εκλεκτοί» όταν τους πρότεινε ο επίδοξος ηγέτης της Ελλάδας και «έγκριτος συνταγματολόγος»… ο πολύς (με όλη τη σημασία της λέξεως) Ευάγγελος Βενιζέλος. Προβεβλημένο  στέλεχος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «παρών» όταν ο Γιώργος Παπανδρέου έχασε τις τελευταίες εκλογές. Ευτυχώς, μόνο το δήλωσε.

Δεν συνεχίζω, γιατί δεν είναι και πρέπων να τα βάζεις με τη νομική επιστήμη. Αντ’ αυτού παραθέτω το χθεσινό κείμενο του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην ιστοσελίδα του zougla.gr. Είμαι κι εγώ ένας από αυτούς στων οποίων τα μάτια ο Μάκης έχει ξεπέσει παντελώς. Ομολογώ ότι χθες είχε έμπνευση.

«Αιφνίδια εμφάνιση της γρίπης των χοίρων στην Ελλάδα...


Η εμφάνιση της γρίπης των χοίρων στη χώρα μας είναι γεγονός. Δυστυχώς, από χθες το βράδυ υπάρχουν 144 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία το Υπουργείο Υγείας -με παρέμβαση προφανώς του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου- προσπάθησε έντεχνα να αποκρύψει. 
Περιέργως, και τα 144 περιστατικά -χωρίς θύματα μέχρι στιγμής – επισημάνθηκαν μετά τα μεσάνυχτα στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος. Εντυπωσιακό είναι ότι όλα κατεγράφησαν από κανονικές κάμερες στο περιστύλιο της Βουλής, χωρίς την χρήση θερμικής κάμερας, και παρ' όλα αυτά δεν ακολούθησε συναγερμός. Τα υπεύθυνα κυβερνητικά στελέχη επέλεξαν την παρακινδυνευμένη οδό της αποσιώπησης του προβλήματος.
Εκτός από τα περιστατικά αυτά, εντοπίστηκαν δύο επί πλέον ύποπτα, τα οποία προς το παρόν εξετάζονται χωρίς οι ειδικοί επιστήμονες να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένο συμπέρασμα.
Αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, τα οποία ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι λόγοι ανησυχίας και ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πανικοβληθεί ο πληθυσμός, καθ’ όσον και παλαιότερα είχαν επισημανθεί παρόμοια κρούσματα χωρίς σοβαρές συνέπειες.
Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί να δοθεί σε ευπαθείς ομάδες -ήτοι φιλότιμους, αξιοπρεπείς, ρομαντικούς και έντιμους πολίτες.
Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν αναμένεται να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες, λόγω της ύπαρξης ενός μεταλλαγμένου από το ‘91 συνταγματικού άρθρου, που παραγράφει τα αδικήματα των φορέων της νόσου…
Πατέρας του, ο γνωστός για τα συνταγματικά ερευνητικά του προγράμματα σε πληθυσμιακές ομάδες, Βαγγέλης Βενιζέλος.» 


Βάζω στοίχημα ότι ο «πολύς» είναι ικανός να κατασκευάσει εκλογικό νόμο που θα δίνει αυτοδυναμία στο… τελευταίο κόμμα! Σοσιαλιστικά και δημοκρατικά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: