Τρίτη, Μαΐου 26, 2009

Οι Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και ο απίθανος «οικολόγος» Τρεμόπουλος

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ψηφοφόρων είμαστε τουλάχιστον απογοητευμένοι (για να μην πω αηδιασμένοι) από τους πολιτικούς και τα κόμματα αυτής της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία αποδείχτηκε μια απ’ τα ίδια με το, καταδικασμένο στη συνείδηση του λαού, ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ αρνείται πεισματικά να βγάλει τα κόκκινα γυαλιά που φορά εδώ και δεκαετίες. Ο Συνασπισμός μετά τα επικοινωνιακά κολπάκια του προέδρου Αλέκου Αλαβάνου, ξεφούσκωσε από την ανυπαρξία του έτερου προέδρου(!) Αλέξη Τσίπρα. Ο δε ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς τα μικροπολιτικά συμφέροντα που εκπροσωπεί.


Και φτάνουμε την επόμενη εβδομάδα σε μια ακόμη κάλπη, μπροστά από την οποία ο λογικά σκεπτόμενος Έλληνας δεν ξέρει τι να ψηφίσει! Τόσα κόμματα, τόσοι πολιτικοί κι όμως πρέπει να ψάξεις στο τέλος της ευρωλίστας για να βρεις κάποιον που να συμπαθείς τουλάχιστον…

Αυτήν την τραγική κατάσταση που βιώνουμε, δυστυχώς, έρχονται να την εκμεταλλευτούν οι καιροσκόποι της πολιτικής. Άνθρωποι με αναρίθμητα συμπλέγματα, πολιτικοί που ακόμα και αυτοί οι «αρρωστημένοι» κομματικοί μηχανισμοί τους απομάκρυναν από τις τάξεις τους. Οι καιροσκόποι έχουν το μεγάλο προτέρημα να αντιλαμβάνονται τα μηνύματα των καιρών και να τα αξιοποιούν προς ίδιον όφελος.

Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου, οι καιροσκόποι απέκτησαν κομματική ταυτότητα. Λέγονται «Οικολόγοι-Πράσινοι». Ωραίο όνομα επέλεξαν, «πιασιάρικο», αφού το θέματα προστασίας του περιβάλλοντος έχουν ενταχθεί τα τελευταία χρόνια στην πολιτική ατζέντα. Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «Οικολόγων» είναι ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. Είναι κρίμα ο Έλληνας ψηφοφόρος, πάνω στην αγανάκτησή του προκειμένου να αποδοκιμάσει τα πέντε κόμματα της Βουλής, να εκλέξει στην Ευρωβουλή έναν άνθρωπο που δεν έχει πολιτική ταυτότητα, διότι ανήκει στην κατηγορία των ο.φ.α. (όπου φυσάει ο άνεμος), αλλά έχει και παραέχει ιδεολογική ταυτότητα!

Ιδεολογική ταυτότητα η οποία δεν έχει καμία σχέση με την οικολογία και το περιβάλλον. Ήδη τα ποντιακά σωματεία έχουν ξεσηκωθεί. Ο Τρεμόπουλος ήταν αυτός που ζήτησε ως νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης τη μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε… Κεμάλ Ατατούρκ. Η συγκεκριμένη πρότασή φαντάζει ως αστεία, αν αναλογιστεί κανείς τις θέσεις του «οικολόγου» Τρεμόπουλου…

…για τη Μικρασιατική καταστροφή: «…στους πρόσφυγες, πέρα από την πίκρα και τον πόνο για τον ξεριζωμό, δεν υπήρχε το μίσος για τους Τούρκους που υπάρχει τώρα. Το μίσος και η εμπάθεια καθώς και η ανιστόρητη, υστερική και άδικη σύγκριση του Κεμάλ με τον Χίτλερ είναι προϊόν της δεκαετίας του 90 και της προσπάθειας ορισμένων κύκλων να αναθεωρήσουν την πρόσφατη ιστορία μας γράφοντας και λέγοντας ότι τους κατέβει (για διάφορους λόγους)»..

…για τη Μακεδονία: «Για μας είναι δεδομένο ότι η ευρύτερη Μακεδονία έχει πολυεθνική ιστορία αιώνων και καμιά εθνότητα ή χώρα δεν είναι «πιο Μακεδόνες» από τις υπόλοιπες. Παράλληλα, όμως, κάθε χώρα και κάθε περιφέρεια έχει η ίδια τον τελικό λόγο για το όνομά της».

για την… Σρεμπρένιτσα: «Έλληνες «εθελοντές»  πολέμησαν στη Bοσνία με τον Kάρατζιτς και τον Mλάντιτς και –ατιμάζοντάς την– ύψωσαν την ελληνική σημαία στη Σρεμπρένιτσα την ώρα της μεγάλης σφαγής. H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Το απαιτούμε».

Σύμφωνα με τον Τρεμόπουλο «πίκρα και πόνο» ένιωθαν οι Μικρασιάτες, ενώ «σφαγιάστηκαν» οι άμαχοι στην Σρεμπρένιτσα και μάλιστα από Έλληνες(!!!). Αυτά θα πρεσβεύουν στην Ευρωβουλή οι Έλληνες «Οικολόγοι-Πράσινοι»;

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, πολλοί είναι αυτοί που βλέπουν ως λύση τη μη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος. Σίγουρα η αποχή θα είναι μεγάλη και την 8η Ιουνίου θα ακούμε για το «ηχηρό μήνυμα των Ελλήνων που δεν ψήφισαν». Όμως αυτή δεν είναι η λύση! Το αντίθετο μάλιστα, διότι λίγους και καθοδηγούμενους ψηφοφόρους θα ήθελαν οι απανταχού πολιτικοί.

Το βέβαιο είναι ότι θα ψηφίσουμε με βαριά καρδιά. Ό,τι κι αν επιλέξουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: