Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

81,4% των πολιτών υπέρ της ανανέωσης

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ήταν πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB, που δημοσίευση την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου η εφημερίδα RealNews. Συγκεκριμένα, καταγράφεται για πρώτη φορά δημοσκοπικό προβάδισμα 5,1 μονάδων της ΝΔ (23,7%) έναντι του ΠΑΣΟΚ (18,6%). Το ΚΚΕ παραμένει σταθερό στο 8%.


Πτώση μισή μονάδας (σε σχέση με την μέτρηση της ίδιας εταιρίας τον περασμένο Μάιο) καταγράφεται για τον ΛΑΟΣ (5,5%). Ενώ αυξημένα είναι ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ (5,1% από 4,1%) και οριακά πάνω από το 3% βρίσκονται οι Οικολόγοι – Πράσινοι. Η Δημοκρατική Αριστερά (2,7%) του Φώτη Κουβέλη, η Δημοκρατική Συμμαχία (2,3%) της Ντόρας Μπακογιάννη και το Άρμα (1,3%) του Γιάννη Δημαρά, είναι αρκετά μακριά από το… πολυπόθητο 3%.

Κατατοπιστικός είναι και ο πίνακας με την «Εκτίμηση Εδρών», που δείχνει αναλόγως πόσα κόμματα θα έμπαιναν στη Βουλή, φυσικά σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, πόσες έδρες θα καταλάμβανε το καθένα. Έτσι, σε μία ενδεχόμενη πεντακομματική Βουλή, η ΝΔ μπορεί να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Η έρευνα της MRB απαντά σε πάρα πολλά ερωτήματα και μπορείτε να τη βρείτε ολόκληρη στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.mrb.gr κάνοντας κλικ στην επιλογή «Δημοσκοπήσεις».

Πάντως,εγώ θα σταθώ σε ακόμα ένα σημείο, ίσως το πιο σημαντικό. Το 81,4% των ερωτηθέντων συμφωνεί στο ότι η χώρα έχει ανάγκη από νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που θα έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Το ποσοστό είναι συντριπτικό εκτός του ότι στέλνει σαφές μήνυμα στις ηγεσίες των δύο μεγάλων κομμάτων, δίνει και το «στίγμα» της κοινωνίας στο θέμα της επιλογής των εκπροσώπων της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: