Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 21, 2011

Το ραντεβού με την ιστορία

Στο ναδίρ έχει φτάσει η ψυχολογία των Ελλήνων πολιτών, μετά την κατιούσα που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2009. Ρίχνω μια ματιά στις κυριότερες ειδήσεις του Διαδικτύου το μεσημέρι της Τρίτης και διαβάζω:



  • «ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΡΟΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: Η ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας έχει ξεκινήσει»
  • «CNN: Στο 99.9% η πιθανότητα να χρεοκοπήσει η Ελλάδα»
  • «ΤΟ BBC ΣΚΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ: Λυπηθείτε τους Έλληνες»
  • «ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Μαθητές πέταξαν τα σχολικά dvd στη Βουλή»
  • «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ 800.000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ»
  • «Εξετάζεται η μείωση του αφορολόγητου στα 4.000 ευρώ» 


Σε αυτόν τον εκφοβισμό που δέχεται η Ελληνική κοινωνία εδώ και δύο χρόνια, βασικός πρωταγωνιστής είναι η κυβέρνηση που η ίδια κοινωνία εξέλεξε για να της δώσει ελπίδα! Κι όμως, αντί για ελπίδα εισπράττουμε συνεχώς απειλές και πιέσεις για να νιώσουμε συνένοχοι στο… έγκλημα.
Είναι γεγονός, ότι η βιομηχανία του φόβου μέχρι πριν λίγους μήνες λειτουργούσε μια χαρά. Ακούγαμε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να μας λέει ντροπιαστικά ότι «μαζί τα φάγαμε». Μάλιστα, πολλοί από μας… δαγκωθήκαμε και αρχίσαμε να κοιταζόμαστε περίεργα στον καθρέφτη και να αναρωτιόμαστε μήπως ο Πάγκαλος είχε δίκιο! Κοντέψαμε να τον πιστέψουμε.

Μετά προστέθηκε και δεύτερος αντιπρόεδρος, ο οποίος με τα ψέματά του αποκάλυψε πλήρως το μέγεθος του εμπαιγμού σε βάρος των Ελλήνων.

«Η ΔΕΗ δεν είναι φοροεισπρακτικός μηχανισμός» είπε τον Ιούλιο, αφού είχε ήδη υποσχεθεί ότι δεν θα χρειαστούν άλλα επώδυνα οικονομικά μέτρα. Και φτάσαμε στον Σεπτέμβριο, με τον ίδιο τον Βενιζέλο να εισπράττει «δίκαιο» φόρο για τα ακίνητα, ακόμα και από ανέργους, φυσικά μέσω της ΔΕΗ, η οποία με την απειλή της διακοπής ηλεκτροδότησης, εξελίχθηκε στον καλύτερο φοροεισπράκτορα για την κυβέρνηση.
Ο Έλληνας δεν είναι ανόητος. Έχει καταλάβει ότι τον κοροϊδεύουν και απ’ ότι φαίνεται δεν θα υποκύψει στον εκβιασμό. Εξάλλου, δεν έχει τα χρήματα!

Τώρα, όμως, που βρισκόμαστε στο ναδίρ, είναι η ώρα που θα αρχίσει να αντιστρέφεται το κλίμα. Τώρα που κατά «99,9% έχουμε χρεοκοπήσει», δεν φοβόμαστε πια. Έχει… ωριμάσει η ιδέα και πλέον σκεφτόμαστε «άντε να τελειώνουμε, να δούμε τι γίνεται μετά»! Αυτός ο τρόπος σκέψης του Έλληνα είναι που τρομάζει τους απανταχού προπαγανδιστές (εγχώριους και εισαγόμενους) της καταστροφής μας.

Διανύουμε τις πιο κρίσιμες μέρες των τελευταίων τριάντα χρόνων, ίσως μέχρι τις… επόμενες. Τώρα είναι που ξυπνάει το εθνικό αίσθημα  της αυτοσυντήρησής μας. Το ραντεβού με την ιστορία πλησιάζει, στο χέρι μας είναι να φανούμε αντάξιοι της ιστορίας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: