Τετάρτη, Μαρτίου 14, 2012

Εκλογές για τα… μάτια του κόσμου

Για μια ακόμη φορά στην ιστορία του, το ΠΑΣΟΚ ζητά από τους υποστηρικτές του να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Οι κάλπες στήνονται για να γίνουν εκλογές.  Εκλέγω, μεταξύ άλλων, θα πει και «διαλέγω». Διαλέγω μεταξύ υποψηφίων. Αλλά επιλογές δεν υπάρχουν!

Με το δίκιο του αναρωτιέται, λοιπόν, ο υποστηρικτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, μεταξύ άραγε ποιων δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων θα πρέπει να διαλέξει την ερχόμενη Κυριακή. Δίκαια αναρωτιέται για ποιο λόγο θα πρέπει να συμμετάσχει σε μια διαδικασία που μόνο εκλογές δεν θυμίζει. Με έναν και μοναδικό υποψήφιο, τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που το ΠΑΣΟΚ κάνει εκλογές με έναν υποψήφιο. Το ίδιο συνέβη και με την «εκλογή» Παπανδρέου το 2004. Τότε που το κόμμα  περνούσε πανηγυρικά στο «παιδί της αλλαγής». Δυστυχώς, τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Παπανδρέου είναι γνωστά σε όλους. Τα βιώνουμε στο πετσί μας.


Σήμερα, που το ΠΑΣΟΚ πάει για ακόμα μία… «αλλαγή», ούτε ο Βενιζέλος κράτησε τα προσχήματα, αφού στην ουσία ο ίδιος επιδίωξε να μην υπάρξει άλλος υποψήφιος.

Είναι πραγματικά απορίας άξιο και ταυτόχρονα πολύ δυσάρεστο, το ότι κάποιοι κάνουν το παν για να μας πείσουν ότι έμαθαν από τα λάθη τους, στην πράξη όμως επαναλαμβάνουν τα ίδια. Και μάλιστα σε εποχές πολύ πιο δύσκολες για την πατρίδα μας, εξαιτίας των επιλογών που αυτοί έκαναν. Αυτοί που επικαλούνται συνεχώς ότι θα αλλάξουν, αλλά πάντοτε επιστρέφουν με τις ίδιες παλαιοκομματικές αντιλήψεις που τόσο πολύ έχουν βλάψει την πατρίδα μας.

Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία, πριν 3 χρόνια, με το σύνθημα «Πρώτα ο Πολίτης». Πόσο μακρινό φαντάζει σήμερα… Ο πολίτης είναι στο τέλος, είναι στο περιθώριο των αποφάσεων του Κινήματος. Προφανώς για το ΠΑΣΟΚ, η ψήφος του ελληνικού λαού, δεν έχει σημασία. Δεν έχει αξία ούτε υπολογίζεται. Γιατί αν πράγματι το ΠΑΣΟΚ σεβόταν την έκφραση των ψηφοφόρων, τότε δεν θα τους εγκλώβιζε σε μια διαδικασία που στην ουσία θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ «Βενιζέλου και αποχής».
Το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία, με την ψευδή υπόσχεση ότι «λεφτά υπάρχουν». 

Και παρόλα όσα τράβηξε ο Έλληνας την τελευταία τριετία, η αλήθεια είναι μια έννοια που το ΠΑΣΟΚ αγνοεί. Όχι μόνο στο πολυσύνθετο πρόβλημα που δημιούργησε αποφασίζοντας μυστικά την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ, αλλά ακόμα και στα πιο απλά! Ας βγάλουν μια ανακοίνωση, «ο Βενιζέλος είναι ο νέος πρόεδρος».  

Αντ’ αυτού επιλέγουν να πάνε σε εκλογές για τα… μάτια του κόσμου, ώστε να μπορούν να τις συνοδεύσουν από τις γερασμένες πολιτικές φανφάρες, ότι δήθεν κάτι θα αλλάξουν. Το μόνο που θα μείνει όμως, είναι τα έξοδα και μάλιστα σε μια εποχή της σκληρής λιτότητας, που το ίδιο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε.

Όλα τα παραπάνω είναι η επιβεβαίωση του Παλαιού Συστήματος που θέλει να κυβερνήσει ξανά τον τόπο.  Η κρίση κάποια στιγμή θα ξεπεραστεί. Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει. Θα επανακάμψει. Για μένα, το πρόβλημα είναι ανάμεσα στα Παλαιά «Ανάκτορα» και τη Νέα Γενιά. Ανάμεσα στα παλιά μυαλά και στις φρέσκες ιδέες. Ανάμεσα στα «ανεξόφλητα γραμμάτια» και τη νέα πολιτική νοοτροπία, που ήρθε η ώρα να αναδειχθεί. Αυτό ζητάει η Ελληνική Κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: