Πέμπτη, Απριλίου 26, 2012

"Ο Τουρισμός θα φέρει δουλειές"!

Τη δυναμική τουΤουρισμού ως «αναπτυξιακού αντίμετρου» στην κρίση που μαστίζει τον τόπο πρόβαλε το βράδυ της Τετάρτης, 25 Απριλίου, ο υπ. Βουλευτής Ν. Δημοκρατίας Ζήσης Χ. Πατσίκας σε συγκέντρωση που διοργάνωσε στο ξενοδοχείο «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» της Νάουσας.
Την ομιλία του υπ. Βουλευτή παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Αναγέννηση Τώρα» του Δ. Νάουσας, κ. Βασίλης Γώγος, το αεικίνητο μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου Τουριστικής Ανάπτυξης Νάουσας, κ. Γρηγόρης Αντιφάκος, ο Πρόεδρος...

της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, κ. Δημήτρης Μάντζιος καθώς και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της περιοχής ενώ το «παρών» στην ομιλία έδωσε και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ημαθίας, κ. Σάββας Ακριτίδης.
Ο Ζήσης Πατσίκας, σε μια σύντομη και περιεκτική ομιλία, αναφέρθηκε στον πώς μπορεί ο Θρησκευτικός, ο Συνεδριακός και ο Εναλλακτικός Τουρισμός να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στη Νάουσα και σε ολόκληρη την Ημαθία, επισημαίνοντας την ανάγκη για «μια σοβαρότερη και πιο οργανωμένη αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Ημαθίας», όπως σημείωσε.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στους στόχους του είναι η δημιουργία ενός Κοινού Ταμείου για τον Τουρισμό, υπό την οργανωτική εποπτεία ενός «Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών», το οποίο θα έχει τη μοναδική και συνολική ευθύνη για τη διαχείριση του τοπικού τουριστικού ρεύματος. «Δε γίνεται», είπε, «η Ημαθία να βγαίνει με εκατό φωνές προς τα έξω και να μην ξέρει τελικά ο τουρίστας πότε να έρθει, με τι να έρθει, πού να μείνει, τι να φάει, τι να δει, που να ξοδέψει τα χρήματά του. Η Ευρώπη δουλεύει τον θεσμό αυτό χρόνια τώρα με απόλυτη επιτυχία».

Η παρέμβαση του προέδρου της ΝΟΔΕ
«Έχω διαβάσει με προσοχή το πλούσιο βιογραφικό σου, ένα βιογραφικό που χρειάζεται το κόμμα μας», δήλωσε μετά την ομιλία ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Σάββας Ακριτίδης. «Πρωτοπορείς σε αυτόν τον τομέα δίνοντας μια άλλη διάσταση στην πολιτική και οφείλω να σε συγχαρώ!». Η εκδήλωση έκλεισε ύστερα από εκτενή διάλογο μεταξύ των παρευρισκομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: